x

Přihlášení:

Registrace

Udělejte z postele o něco zdravější místo. Použijte matracový chránič

Péče o dům nebo byt patří k samozřejmostem. Luxování podlahy, vytírání, mytí nádobí nebo utírání prachu zbavuje náš domov nečistot a udržuje ho v dobrém stavu. Ale co postel? Na tu se často zapomíná, a přitom matrace může být místem, kde se hromadí prach a případné zašpinění se odsud špatně odstraňuje. Proto existují matracové chrániče, které vám s tímto problémem pomohou.

Ložnice by pro nás měla být příjemným prostředím, ve kterém se nám bude dobře spát. Proto je důležité používat nejen vhodné povlečení, ale také kvalitní matracový chránič, který nejen chrání povrch matrace, ale také prodlužuje její životnost.

Jakou funkci plní matracový chránič?

Matraci není možné jen tak vzít a vyprat. Ani prostěradlo není stoprocentní ochranou před vlivy, které na matraci působí a tím snižují její kvalitu i použitelnost. Je proto potřeba využít o něco lepší ochranu.

Chrániče na matrace mají hned několik výhod:

  • zabraňují usazování prachu, nečistot i šupinek kůže, které se samovolně uvolňují z naší pokožky;

  • chrání matraci před ušpiněním, které se jen velmi těžko odstraňuje;

  • zamezují prosáknutí potu do matrace;

  • omezují usazování a tvorbu mikroorganismů, které se jinak usazují na povrchu matrace i uvnitř matrace;

  • nepropustný chránič matrace ochrání postel před tekutinami nebo u malých dětí zajistí ochranu v případě „nehod“.

Údržba matracového chrániče

Díky chrániči na matrace bude vaše postel vždy čistá a voňavá. Zbavíte se propocených matrací, zbytečného prachu i roztočů. Matracový chránič jednoduše podle potřeby z postele sejmete a vyperete ho v pračce. Podle druhu vybraného chrániče můžete prát až na 60 °C.

Chrániče na matrace jsou skvělým doplňkem na postel zejména pro alergiky a astmatiky, protože umožňují udržovat lůžko hygienicky čisté. Ideální je použití matracových chráničů s antimikrobiální úpravou, který dokáže během několika hodin usmrtit nežádoucí mikroorganismy.

Chrániče na matrace mohou být luxusní a krásně měkké

Možná máte mylnou představu, že matracový chránič bude na posteli vypadat nepřirozeně. Pokud vyberete opravdu kvalitní matracový chránič, bude vaše postel ještě o něco pohodlnější. Například luxusní matracové chrániče Matrex mají důmyslné prošívání připomínající včelí plástve. Chrániče jsou naplněny příjemným, prostorově vrstveným polyesterovým termovláknem a mají antimikrobiální úpravu.

Aby bylo možné umístit matracové chrániče na jakoukoli postel, jsou nabízeny v různých rozměrech (80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm). Hodí se jak na jednolůžka, tak na dvoulůžka. Pro dětské postýlky je pak potřeba vybírat z nabídky matracových chráničů v menších rozměrech. 

Chránič na matrace by samozřejmě na posteli nedržel sám od sebe a klouzal by podle toho, jak byste se na posteli převalovali. Proto jsou chrániče matrací opatřeny uchycovacími gumami, které drží chránič na místě.

I vaše ložnice může být o něco lepším místem k odpočinku, když použijete chránič matrací. Myslet na kvalitu spánku je důležité, protože během něj dobíjíme energii na další den. Zkuste také matracové chrániče a vyspěte se do růžova.

Udělejte z postele o něco zdravější místo. Použijte matracový chránič Udělejte z postele o něco zdravější místo. Použijte matracový chránič Udělejte z postele o něco zdravější místo. Použijte matracový chránič Luxusní povlečení GENTLE

Další články: