x

Přihlášení:

Registrace

Retro povlečení se vrací do módy

NABÍDKA RETRO POVLEČENÍ

Být retro neznamená být out. Vaše ložnice s retro stylem vycházejícím z módy 50. až 70. let minulého století získá novou tvář. Nemusíte nutně nakupovat nový nábytek, měnit výmalbu nebo shánět doplňky. Úplně postačí, když vaše peřiny a polštáře zahalíte do retro povlečení z naší nabídky.

Zavzpomínejte, do jakého povlečení vás ukládala babička, když jste byli malí nebo co zdobilo postel na chalupě, když jste přijeli na prázdniny? Motivy z dob, kdy se vše vyrábělo poctivě a fortelně se opět vracejí do módy. I vy si můžete užít ten pocit z dob minulých, když se zachumláte do luxusního bavlněného povlečení z Mako bavlny, které se vyrovná tomu, co používali naši prarodiče. Povlečení z pravé egyptské bavlny by se určitě líbilo i jim. V létě chladí, v zimě hřeje, neklouže, stále si drží svůj tvar, je prodyšné, stálobarevné a snadno se udržuje.

Máme pro vás několik tipů na opravdu stylové retro povlečení:

Vsaďte na proužky, kostky a geometrické tvary

Jednoduché tvary bývaly kdysi dominantou jak v designu, tak v textilním průmyslu. Povlečení IMAZON v úpravě NATURE je přesně to, které se hodí jak na chalupu, tak do moderních interiérů, a přesto bude pořád retro. Díky kombinaci česaných BIO vláken bavlny a lnu je povlečení maximálně prodyšné, měkké, absorbuje vlhkost a dokáže vyrovnávat teplotu.

https://www.stellaateliers.cz/produkt/luxusni-lozni-pradlo-imazon

Květy pro romantiky z dob minulých i současných

Motiv květin je nestárnoucí, a proto se stále dokola vrací. Ať už jste si oblíbili malé kvítky růží, které často zdobily povlečení našich babiček nebo spíše velké květy co se objevovaly třeba na tapetách a látkách, vyzkoušejte luxusní povlečení SARINA, které připomíná útulnou ložnici na venkově. Úprava Mako – jersey je neuvěřitelně jemná a hebká k pokožce, a navíc se ložní prádlo s touto úpravou nemusí žehlit – je totiž elastické.

https://www.stellaateliers.cz/produkt/luxusni-lozni-povleceni-sarina

Jedna barva, bohaté zdobení

V letech, které označujeme jako retro, se v ložnicích často vyskytovalo jednobarevné povlečení zdobené vetkanými vzory květin, pruhů, čtverců, trojúhelníků, vlnovek a dalších motivů. I vy si můžete zvolit zdobené jednobarevné povlečení. Například krásné Mako - brokát damaškové povlečení AVIGNON je decentní, a přitom oplývá bohatými třpytivými ornamenty vyšitými na žakárovém stroji. I přesto, že je povlečení vyrobeno z husté tkaniny, má výborné termoregulační schopnosti.

https://www.stellaateliers.cz/produkt/luxusni-povleceni-avignon-2594

Ruční výroba byla nutností i znakem kvality

V dobách, kdy byl některých věcí nedostatek si ženy musely poradit s každým zbytkem látky, a proto sešívaly kousky textilií do větších ploch, čímž vznikaly barevné látky skvělé na výrobu dek i povlečení. I dnes si můžete užít bohatost barev patchworkového povlečení například prostřednictvím povlečení ALANO. Všechny možné odstíny hnědé dávají dohromady krásný vzor. A úprava Mako - satén vám poskytne dokonalou jemnost. Povlečení neklouže ani nestudí a má krásně lesklý povrch podobný pravému hedvábí.

https://www.stellaateliers.cz/produkt/alano

Další články: