V hlavní roli pruhované povlečení. Jak promění vaši ložnici?

Současné trendy bytového designu hovoří jasně. Vsadíte-li v interiéru na proužky v jakékoliv podobě, určitě neprohloupíte. Fádnímu a okoukanému prostoru dodají v mžiku porci nadčasové elegance a originality. Netroufáte si na velké změny v podobě tapet nebo koberců s pruhy? Nevadí. Zvolte zajímavý detail v podobě pruhovaného ložního povlečení. Vaše ložnice prokoukne a s dobře zvoleným povlečením se navíc vyspíte jako miminko. Jaký typ proužků tedy zvolit a který materiál je nejpříjemnější?

Kvalitní bavlna je základ

Při výběru povlečení se nejdříve zaměřte na materiál. Jednou z nejoblíbenějších variant je ložního prádlo bavlněné. Je příjemné na dotek a krásně saje vlhkost. Stává se vám občas, že se zapotíte u noční můry? Bavlněné povlečení vás spolehlivě udrží v suchu. Myslete však na to, že není bavlna jako bavlna. Chcete-li aby povlečení bylo odolné, pevné, ale zároveň jemné, určitě zvolte luxusní povlečení z pravé egyptské bavlny. Sázka na kvalitu se v tomto případě opravdu vyplatí. V posteli přeci jen strávíte několik hodin denně.

Vyberte tu správnou úpravu

I když už tušíte, že nestárnoucí elegance proužků v kombinaci s pravou egyptskou bavlnou by mohla být to pravé, nemáte ještě vyhráno. Neméně důležitá je totiž volba zpracování příze. Jaké jsou vaše možnosti?

Satén

Bavlněné saténové povlečení je lesklé, hebké a oblíbené díky jeho termoregulačním schopnostem. Můžete zvolit Mako satén, Mako satén De Luxe, švýcarský Premium satén nebo třeba jednobarevný Mako satén UNI.

Mako jersey

Největší výhodou bavlněného povlečení jersey je jeho elasticita a nemačkavost. Pokud vás nebaví zápolení s žehličkou, můžete si ho pořídit v nežehlivé úpravě.

Mako Batist

Luxusní povlečení z této vysoce jemné tkaniny je zárukou, že každý večer budete usínat jako v bavlnce. Výjimečné pohodlí ještě umocní termoregulační vlastnosti materiálu.

Mako damašek

Bohaté vzory a luxus, tak by se dalo ve zkratce popsat povlečení z Mako damašku. Pokud si potrpíte na opravdu unikátní kousky, zaujme vás kombinace damašku s brokátem, tedy Mako Brokát Damašek.

Percal

Percalové povlečení je odolné a představuje ideální volbu při používání péřových přikrývek a polštářů. Díky své pevné struktuře totiž udrží všechna pírka tam, kde mají být.

Pruhované povlečení je nestárnoucí klasika

Teď už zbývá jen zvolit ten správný typ proužků. Do menší ložnice se hodí světlejší barvy, které ji opticky prozáří. Volte pastelové odstíny tón v tónu anebo kombinaci s bílou. Sáhnout můžete například po luxusním povlečení z Mako damašku obohaceném o třpytivý brokát od německé společnosti Curt Bauer. Jejich ložní povlečení COMO je vyhotovené v tradičních barvách, které nikdy nevyjdou z módy.

 

Ve větších prostorách se naopak nemusíte bát výraznějšího povlečení, které přitáhne pozornost. Můžete zvolit i pestré a zářivé barvy. Skvělou volbou je výrazné bavlněné povlečení MONTPELLIER.

 

Klasické pruhy stejné šířky jsou pro vás příliš výrazné? Velmi romanticky a jemně působí kombinace různě širokých proužků. Přesvědčte se třeba u povlečení JASPER z pravé egyptské bavlny od značky Stella Ateliers.

Zpět do obchodu