x

Přihlášení:

Registrace

Přivítejte léto v ložnici s prodyšným bavlněným povlečením aneb Ideální povlečení na léto

Hola, hola, slunce volá. Léto je dobou, kdy si můžeme užít dostatek slunce, tepla a čerstvého vzduchu. Stejně jako náš šatník se s příchodem léta odlehčuje, měla by i ložnice projít letní proměnou.

Typicky letní noci bývají teplé a peřinu, kterou jste používali v zimě a v chladných jarních dnech je dobré vyměnit za lehčí přikrývku. Vhodné jsou například peřiny z dutých vláken. Gramáž výplně by se měla pohybovat kolem 150 g/m2.

Kromě přikrývek je velmi důležitou volbou i povlečení, pod kterým se v létě nebudete potit a které zároveň vnese do ložnice svěží letní atmosféru. Zapomeňte na umělohmotné materiály a místo toho se zaměřte na bavlněné povlečení.

Letní sny v bavlněném povlečení

Bavlna má mnoho výhod – dobře saje pot, je prodyšná a velmi příjemná na dotek. V létě je ideální volbou bavlněné povlečení, u kterého rozhodně nehrozí, že byste se během noci budili zpocení.

Sáhnout můžete po luxusním saténovém povlečení, které je krásně lesklé, skoro jako přírodní hedvábí. Nebo vyzkoušejte jerseyové povlečení, které je pružné, nemačká se a nemusíte ho žehlit. Máte-li zálusk na něco speciálního, dejte přednost bavlněnému povlečení v úpravě Mako brokát-damašek, u kterého vás ohromí dokonalost vzoru a jemný třpyt brokátových nití.

Všechny úpravy bavlněného povlečení (Mako satén, Mako jersey, Mako brokát-damašek) najdete v naší nabídce. Na výrobu povlečení je používána výhradně dlouhovlákenná egyptská Mako bavlna.

Nechte se ukolébat letní nocí v náruči bavlněného povlečení. Omamné vůně, které k vám donese letní vánek se spojí s úžasně hebkou náručí přírodní bavlny. Rozmazlujte se, odpočívejte, spěte, sdílejte chvilky s partnerem nebo jen tak lenošte tam, kde vám bude dobře.

Ložnice s nádechem letní pohody

Zapomeňte na pochmurné studené dny a udělejte si z ložnice místo, kde vládne letní nálada. Pokud potřebujete prostor prosvětlit, oblékněte lůžkoviny například do luxusního saténového povlečení HORTUS v úpravě Švýcarský Premium satén. Měkkost, hebkost a lesk v kombinaci s čistým a vzdušným vzhledem bílého povlečení je tím pravým pro letní ložnici.

Co dalšího vám zpříjemní spánek v letních měsících

Kromě toho, že své lůžkoviny zahalíte do prodyšného bavlněného povlečení, můžete udělat i další drobnosti, díky kterým se vám bude v létě dobře spát:

  • Na noc zatemněte okna, aby k vám nepronikalo světlo, kterého je už v brzkých ranních hodinách víc než dost. Skvělé jsou zatemňovací závěsy nebo žaluzie.

  • Pokud máte ložnici situovanou na jih nebo na západ, nechávejte závěsy nebo žaluzie zatažené i přes den. Ochrání tak ložnici před teplem.

  • Větrejte hlavně v noci nebo ráno.

  • Pořiďte si sítě do oken, aby vám při nočním větrání nevletěl do místnosti hmyz. Bzučící komár dokáže pěkně potrápit a štípance také nejsou tím pravým ořechovým.

  • Když je opravdu horko, můžete místo pod peřinou spát jen pod povlečením nebo pod prostěradlem

  • Na spaní oblékněte vzdušné bavlněné pyžamo. Anebo neoblékejte pyžamo vůbec.

  • Povlečení v bílé barvě nebo ve studenějších odstínech (modrá, zelená, šedá, fialová) ložnici pocitově ochladí.

  • Pokud je vzduch v ložnici příliš suchý, zvlhčete ho vyvěšením mokrých ručníků, namočeného prostěradla nebo zkuste zvlhčovač vzduchu.

Letní spánek vám dodá sílu a energii. Udělejte si ho co nejpříjemnější.

Přivítejte léto v ložnici s prodyšným bavlněným povlečením Povlečení HORTUS Přivítejte léto v ložnici s prodyšným bavlněným povlečením Přivítejte léto v ložnici s prodyšným bavlněným povlečením Přivítejte léto v ložnici s prodyšným bavlněným povlečením Přivítejte léto v ložnici s prodyšným bavlněným povlečením

Další články: