x

Přihlášení:

Registrace

7 tipů na zútulnění ložnice

Chcete se v ložnici cítit příjemně? Přejete si, aby byla místem klidu, prostorem, kam si chodíte odpočinout a kde se cítíte dobře? Podívejte se na našich 7 tipů, se kterými z ložnice vykouzlíte pokoj snů.

TIP 1: Základem je kvalitní povlečení

Jestli to myslíte se zútulněním vážně, začněte od toho nejzákladnějšího, a tím je volba kvalitního povlečení. Vyhněte se určitě umělým materiálům, které jsou nepříjemné, mohou studit, klouzat a vůbec nepřispívají dobrému spánku. Navíc mohou vyvolat alergie a v noci se v nich můžete nepříjemně potit.

Raději sáhněte po kvalitním bavlněném povlečení, které je prodyšné, nijak nedráždí pokožku, a navíc dobře saje pot. V létě vás bude příjemně ochlazovat, a naopak v zimě bude hezky hřát. I vaše pokožka bude spokojená. Bavlněné povlečení je měkké, příjemné na dotek a je vhodné i pro alergiky nebo lidi trpící astmatem.

Vyzkoušet můžete luxusní bavlněné povlečení z naší dílny. Základem pro výrobu vysoce kvalitních povlaků na polštáře i peřiny je vysokojakostní Mako bavlna, díky které je povlečení dokonale hebké.

Vybrat si můžete i různé úpravy. Saténové povlečení je lesklé, hebké a splývavé. Jerseyové povlečení nabízí jemnost a nemusíte ho po vyprání žehlit. Bavlněný Mako brokát damašek je zase představitelem luxusu díky vzorům vetkaným přímo v látce.

TIP 2: Sladění barev a doladění dekoračními polštářky

Kupodivu i barva hraje v ložnici důležitou roli. Příjemnou atmosféru a pocit tepla ve vás probudí béžová, žlutá nebo odstíny oranžové. Klid pro rozjímání naopak zajistí zelená nebo modrá. Vášeň a luxus bude reprezentovat červená a zlatá. Naopak decentní a ustálená bude bílá, šedá nebo lehká přítomnost černé. Barvy mohou být v harmonii – například vše sladíte do několika odstínů jedné barvy – nebo naopak v kontrastu.

S barvami si pohrajte na stěnách, na povlečení a samozřejmě na doplňcích. Skvělou volbou jsou dekorační polštářky, které působí útulně a přímo volají, abyste se mezi ně zachumlali s knihou nebo si užili důvěrné chvilky s partnerem.

TIP 3: Opatřete si přehoz na postel

Nejen v noci, ale i přes den může být ložnice krásně útulná díky přehozům na postel. Nejen, že bude vaše postel působit vždy jako ustlaná, ale krásný pléd nebo přehoz na postel opět dodá novou atmosféru. V kombinaci s dekoračními polštářky můžete vykouzlit dojem královského lože.

TIP 4: Noční stolek hraje svou roli

Ložnice bez nočního stolku by nebyla ložnicí. Stolek k posteli je skvělým místem, kam se dá umístit spousta drobností, které by jinak byly poházené na očích. Praktický stolek s šuplíky skryje rozečtené knihy, náušnice, mobilní telefon, brýle, kapesníčky a spoustu dalších nezbytností, které by jinak působily rušivě.

TIP 5: Důmyslná lampička dokáže divy

Jakmile nastane tma, je světlo tím, co utváří atmosféru. Lampička na nočním stolku je skvělým způsobem, jak dodat místnosti decentní osvětlení. Pokud sáhnete po designové lampičce s teple zabarveným světlem, budete mít rázem z ložnice útulnou místnost, kde se i za největší vichřice nebo sněhové přeháňky za okny budete cítit příjemně. Když navíc přidáte sem tam svíčku, dokonalá romantika je na světě.

TIP 6: Květina odlehčí prostor

Není pravda, že květiny do ložnice nepatří, naopak. Dobře zvolená květina dokáže dodat prostoru na lehkosti, a navíc vás bude přes den zásobovat kyslíkem. Vynechte kvetoucí rostliny nebo takové, ze kterých by se obtížně odstraňoval prach. Volte spíš jednoduché zelené rostliny se snadno udržovatelnými listy.

TIP 7: Netypické maličkosti, které promění i tuctovou ložnici

Existuje pár vychytávek, které dokážou úplně proměnit vyznění ložnice. Co třeba baldachýn zavěšený kolem postele. Lehoučká nebesa vám zajistí soukromí, a navíc působí velmi luxusně. Nebo si pořiďte velké zrcadlo v dekorativním rámu. Pokud ho vhodně umístíte, může opticky zvětšit prostor ložnice a dodat jí více světla. Okrasný rám zase dodá ložnici styl.

Nebojte se pohrát si se zařízením ložnice. Uvidíte, že stačí pár změn a z obyčejného prostoru vykouzlíte krásnou místnost, ve které se vám bude příjemně relaxovat i usínat.

Luxusní povlečení Postelový přehoz Mako brokát damašek Dekorační polštářky

Další články: