x

Přihlášení:

Registrace

Objevte kouzlo oblíbeného damaškového povlečení

Máte rádi luxus a potrpíte si na povlečení, které bude v ložnici působit honosně? Nebo jste zastánci tradičních materiálů? V obou případech sáhněte po luxusním damaškovém povlečení.

Už naše babičky věděly, že damašek je velmi kvalitní materiál, a proto jste v jejich ložnicích jistě na damaškové povlečení narazili. I dnes je ložní povlečení z damašku oblíbené, ale s jeho výrobou se to má trochu jinak.

Dříve se damaškové povlečení vyrábělo ze lnu a hedvábí. Dnes se využívá hlavně bavlna. Na damaškové povlečení Stella Ateliers je používána speciální Mako bavlna, která prošla procesem mercerace. Bavlněné damaškové povlečení je díky použité bavlněné přízi krásně měkké, má hebký omak a vysokou kvalitu.

Jedinečný vzhled i materiál

Svou výjimečnost si luxusní damaškové povlečení získalo zejména díky svému vzhledu. Tradiční damaškové povlečení je jednobarevné a vzor, který se na povlečení vyskytuje je vytvořen speciální technikou tkaní na žakárovém ústrojí, kdy vzor kontrastuje s podkladem. Tato výjimečná technika dovoluje vytvořit dokonale provedené obrazce – od jednoduchých geometrických vzorů až po složité květinové nebo orientální vzory. Samozřejmě, že ložní povlečení typu damašek můžete mít i v různobarevných variantách.

Aby ještě více vynikla krása damašku, mohou se při tkaní přidávat lesklé brokátové nitě, čímž vzniká velice zajímavý brokát-damašek. Ve spojení s vysokojakostní Mako bavlnou je povlečení Mako brokát-damašek jedním z nejluxusnějších materiálů pro výrobu ložního povlečení.

Luxusní damaškové povlečení Stella Ateliers od německého výrobce Curt Bauer má kouzlo výjimečnosti. Jemně třpytivá tkanina je nejen dokonale hebká, ale má také příjemné termoregulační vlastnosti. To znamená, že během letních měsíců se pod bavlněným damaškovým povlečením nebudete potit, a naopak v zimních měsících vás bude příjemně hřát.

Naše tipy na luxusní damaškové povlečení

Vybrali jsme pro vás 4 zajímavá damašková povlečení z naší nabídky.

Povlečení EMPIRE – decentní a nenápadné

povlečením EMPIRE z Mako brokát-damašku si můžete udělat radost, ať už máte ložnici v moderním stylu, klasickou ložnici nebo ložnici laděnou do luxusního designu. Barva holubí šedi skvěle doplní jakýkoli interiér a zajímavý vzor města, který je vetkaný na látce můžete obdivovat každý den.

Povlečení FINJA – jemnost nade vše

Romantická a vzdušná ložnice na vás bude čekat, když své peřiny a polštáře obléknete do luxusního ložního povlečení FINJA. Broskvový odstín je jako stvořený pro lenošení a odpočinek a jemný květinový vzor v kombinaci s vysokým leskem povrchu tkaniny vám poskytne pocit jedinečnosti. 

Povlečení CONNECTION – moderna, která se neokouká

I tradiční damaškové povlečení může působit velmi moderně. U povlečení CONNECTION z Mako brokát-damašku je vytvořen geometrický opakující se vzor, který je ideální pro ložnice, kde vládnou jednoduché linie a praktičnost. Stříbrno-modrý odstín působí chladně a dodá vám potřebný klid a prostor pro uvolnění mysli.

Povlečení ELIZABETH – zlato, co se třpytí

Výjimečné a elegantní – takové je damaškové povlečení ELIZABETH v úžasné žluto-zlatavé barvě s luxusním květinovým vzorem. S tímto povlečením se budete cítit jako v zámecké ložnici. Luxusní dojem vytváří také polštáře lemované ozdobnou paspulí.

Objevte kouzlo oblíbeného damaškového povlečení Povlečení Empire Povlečení Finja Povlečení Connection Povlečení Elizabeth Povlečení Connection

Další články: