x

Přihlášení:

Registrace

Jak vybrat dokonalé a kvalitní povlečení

Spánek hraje velice důležitou roli v našem životě a kvalitní povlečení může být klíčem k optimálnímu odpočinku. S našimi tipy budete schopni vybrat povlečení, které nejen skvěle doplní váš interiér, ale také poskytne maximální pohodlí pro váš spánek.

Jak vybrat dokonalé a kvalitní povlečení

Materiál je základ

Jedním z nejdůležitějších faktorů, který byste měli během výběru povlečení zvážit, je materiál. Existuje nepřeberné množství materiálů, těmi nejlepšími však zůstávají přírodní vlákna, zejména ta bavlněná. Bavlněné povlečení totiž narozdíl od většiny syntetických materiálů nabízí dokonalé termoregulační vlastnosti, je prodyšné a vhodné i pro alergiky

Upřednostňujete-li luxus a vysokou kvalitu, sáhněte po ložním povlečení z Mako bavlny. Jedná se o pravou egyptskou bavlnu, která patří mezi ty nejkvalitnější na trhu. Kromě úžasných praktických vlastností se můžete těšit i na dlouhou životnost a dokonalý vzhled a tvar i při častém praní. V nabídce Stella Ateliers najdete povlečení české výroby převážně z tohoto materiálu. 

Materiál povlečení je základ

Jersey, satén, damašek.. Po kterém sáhnout?

Pokud jste se rozhodli pro luxusní povlečení z Mako bavlny, nabízí se otázka, po jaké úpravě tohoto materiálu sáhnout. Ať už zvolíte dokonale měkký a nemačkavý Mako jersey, pevný a jemně lesklý Mako satén, prvotřídní Mako satén DE LUXE, třpytivý Mako brokát damašek s jedinečným vzorem vznikajícím tkaním na žakárovém ústrojí nebo po lehoučkém Švýcarském prémium saténu, máte záruku, že povlečení zůstane po dlouhá léta jako nové a zajistí vám tak nespočet nocí plných kvalitního spánku.

Bavlněný jersey, satén, damašek.. Po kterém sáhnout?

Příjemné na dotek i na pohled

Pohodlí a kvalita jsou klíčové, ale design a styl hrají neméně důležitou roli. Vyberte povlečení, které ladí s celkovým designem vaší ložnice a vytváří příjemnou atmosféru. Barvy, vzory a textury mohou dodat ložnici osobitý nádech. Naprosto univerzální je jednobarevné povlečení v oblíbené barvě, ale pokud upřednostňujete vzory, máte na výběr z široké škály designů. Pokud si potrpíte na noblesu, honosně působí zámecké povlečení. Romantické duše ocení květované povlečení, které se hodí i do ložnic ve stylu boho. Je vaše ložnice laděná do moderního stylu? Potom sáhněte po ložním prádle s geometrickým vzorem, může se jednat o abstrakci nebo třeba elegantní pruhy. Okázalost není vaším šálkem čaje? Řešení nabízí minimalistické povlečení.

Barvu ložního prádla byste měli zvolit především dle svého osobního vkusu, podle toho, jestli na vás barva působí příjemným dojmem a nenarušuje barevnou harmonii vaší ložnice

Povlečení příjemné na dotek i na pohled

Nezapomeňte na správný rozměr

Vaší pozornosti by neměly uniknout ani rozměry ložního prádla, ty by měly být v souladu s vašimi přikrývkami a polštáři. U nás si můžete vybrat z klasických rozměrů povlečení 140x200 cm, ale i z prodlouženého povlečení 140x220 cm. Pokud vlastníte peřiny o rozměrech 200x200 cm či 220x200 cm, sáhněte po povlečení na francouzskou postel. Povlak na polštář má standardně rozměr 70x90 cm.

Povlečení na zip hraje prim

Knoflíkům už odzvonilo

Peřina vyčuhující otvory mezi knoflíky by mohla kazit celkový dojem povlečení, postele a potažmo i ložnice. Nejpraktičtějším a v současnosti nejoblíbenějším způsobem zapínání je klasický zip, na který vám u nás ve Stella Ateliers dáváme doživotní záruku. Zip se snadno a rychle zapíná, bezpečně drží přikrývku uvnitř ložního prádla, a navíc je elegantně skryt pod přehybem látky. Jedná se o malý, avšak důležitý detail, proto doporučujeme během výběru povlečení věnovat pozornost i jeho způsobu zapínání.

Jak vybrat dokonalé a kvalitní povlečení Materiál povlečení je základ Bavlněný jersey, satén, damašek.. Po kterém sáhnout? Povlečení příjemné na dotek i na pohled Povlečení na zip hraje prim