x

Přihlášení:

Registrace

Dovolte pokožce dýchat i během noci díky luxusnímu bavlněnému povlečení

To, jak se cítíte během noci, výrazně ovlivňuje kvalitu vašeho spánku. Pokud se ve spánku potíte nebo je vám zima, je šance, že se dobře vyspíte, malá. Víte, že povlečení může vhodně podpořit termoregulaci těla během noci a tím přispět k lepšímu spánku?

Jakmile v noci ulehnete do postele, vaše tělesná teplota se automaticky začne mírně snižovat, aby dovolila tělu správně odpočívat. Když se ale začne naše tělesná teplota měnit vlivem toho, že je nám horko nebo naopak zima, narušuje to náš spánek. Dlouhodobě stabilní mikroklima pod peřinou je proto velmi důležité.

Jak dokáže bavlna ovlivnit termoregulaci našeho těla

Prodyšné ložní prádlo je základem dobrého spánku, a proto je dobré vědět, čemu se vyhnout a co naopak pozitivně ovlivní kvalitu spánku.

Naše rady zní: 

  • Do ložnice nepatří umělé neprodyšné materiály, které nedovolují cirkulaci vzduchu kolem našeho těla.

  • V případě neprodyšných materiálů nemůže naše pokožka dýchat, dochází k pocení (je nám horko) a následně k ochlazování těla vlivem studeného potu (je nám zima).

  • Umělé materiály nejsou hřejivé a v chladnějších ložnicích se nebudete cítit komfortně.

  • Povlečení z přírodních materiálů dovoluje přirozenou cirkulaci vzdchu a pokožka tak může volně „dýchat”.

  • Zejména bavlněné povlečení je velmi prodyšné a nemusíte se bát, že byste se pod ním nepřirozeně potili.

  • Kvalitní povlečení z bavlny dokáže regulovat vaši tělesnou teplotu - v zimě umí zahřát a v létě ochladit tak, abyste se cítili stále příjemně.

  • V případě luxusního povlečení vyrobeného ze speciální egyptské Mako bavlny, kterou používáme k výrobě povlečení Stella Ateliers, se vaše pokožka může těšit i z výjimečně hebkého omaku.

Jaké luxusní bavlněné povlečení bude vaše pokožka milovat?

Díky dlouholetým zkušenostem s výrobou luxusního povlečení toho víme o materiálech i jejich úpravách hodně, a proto vám poradíme několik tajných tipů, jak si vybrat povlečení, které si vaše pokožka zamiluje:

  • Máte-li rádi jemnost a lehkost, doporučujeme sáhnout po saténovém povlečení. Luxusní povlečení Mako satén (ať už jde o klasické saténové povlečení, Mako satén UNI, Švýcarský Prémium satén, Mako brokát satén nebo Mako satén DE LUXE) je povlečení lehké jako pírko, hebké a jemně lesklé jako pravé hedvábí, ale přitom pevné a odolné.

  • Chcete li si užít úžasnou jemnost a měkkost při každém dotyku, sáhněte po jerseyovém povlečení. Mako jersey představuje luxusní pleteninové povlečení, jehož jemnost předčí vaše očekávání. Určitě oceníte i to, že jerseyové povlečení se nemusí žehlit a je i po vyprání krásně nadýchané.

  • Pokud si potrpíte na luxus, ale nechcete se omezovat v požadavcích na prodyšnost a jemnost povlečení, vyzkoušejte luxusní damaškové povlečení s unikátním vzorováním tvořeným přímo při tkaní. Přepychový Mako brokát damašek je nejen měkký, ale nabízí i výborné termoregulační vlastnosti.

Příjemný a ničím nerušený spánek je neocenitelný. Přispívá k vašemu duševnímu i tělesnému zdraví. Neodbývejte se proto nevhodným povlečením a raději sáhněte po kvalitním českém povlečení Stella Ateliers z jemné Mako bavlny. Uvidíte, že vaše tělo i mysl vám po osvěžujícím spánku v hebkém a prodyšném povlečení poděkují.

Spánek v luxusním povlečení Stella Ateliers Spánek v luxusním povlečení Stella Ateliers Spánek v luxusním povlečení Stella Ateliers

Další články: