Chystáte velký předvánoční úklid? Začít můžete třeba v ložnici!

Když je advent doslova za rohem, je načase zamyslet se nad velkým předvánočním úklidem. Většina hospodyněk si dává záležet na upravené kuchyni a obýváku, ale ani ložnice by neměla zůstat opomenuta.

Advent je obdobím přípravy na vánoční svátky a začíná čtyři neděle před Štědrým dnem. V tomto období bychom se měli připravit na svátky a stejně tak i naše obydlí by mělo být připravené na oslavy Vánoc. Vánoční úklid je skoro tradicí a málokdo ho před Vánocemi vynechá.

Protože je ložnice místem, kde relaxujeme, odpočíváme a spíme, neměla by při vánočním úklidu rozhodně zůstat opomenuta. Jak na vánoční úklid ložnice?

Nebojte se vyhodit zbytečnosti

Během roku se nám doma hromadí řada zbytečností, které zabírají místo a jen se na ně zbytečně práší. Stejně tak se ve skříních najde kopa věcí, které už nepoužíváme, nenosíme a nepotřebujeme. Předvánoční úklid je proto ideální dobou, kdy se těchto věcí zbavit a říct jim navždy sbohem. Nebojte se provětrat skříně v ložnici důkladně – alespoň do nich budete moci schovat připravené vánoční dárky. Vše nepotřebné bez milosti vyhoďte.

Ozdobte postel luxusním povlečením

Středobodem ložnice je samozřejmě postel a kdy jindy, než na Vánoce ji odít do luxusního povlečení? Aby postel nejen dobře vypadala, ale také se vám v ní dobře spalo, zvolte bavlněné povlečení z egyptské Mako bavlny, které je krásně prodyšné, měkké a příjemně vás zahřeje. U značky Stella Ateliers najdete luxusní bavlněné povlečení v řadě provedení – elastický a hebký Mako jersey, lesklý a honosný Mako satén i dekorativní Mako brokát-damašek. Barvu povlečení zvolte podle toho, jak se chystáte vyzdobit zbytek bytu, aby vám vše pěkně ladilo.

Také matraci věnujte trochu pozornosti – řádně ji vyklepejte, můžete ji i vysát vysavačem. Pokud navíc vyndáte matraci z postele a necháte ji chvíli stát v místnosti, aby se provětrala, uděláte jen dobře. Pokud se vám na matraci objevil proleželý důlek, určitě ji obraťte a navrch dejte stranu, která byla původně vespod (toto neplatí pro speciální matrace s vrstvením, kde je důležité, aby byly vrstvy naskládány tak, jak uvádí výrobce).

Vysajte, vytřete a utřete prach

Vánoční úklid ložnice by měl obsahovat i typické úklidové činnosti jako je vysávání nebo zametání, vytírání podlahy a také utření prachu. Zejména tuto činnost neodbývejte a setřete prach i tam, kde během roku třeba zapomenete – na rámech obrazů, v rozích, na různých lištách a na listech rostlin. Nezapomeňte také vyprat závěsy a záclony.

Vyzdobte si ložnici vánočními dekoracemi

Když už máte uklizeno, nechte vejít vánoční atmosféru i do ložnice – vyzdobte ji vánočními doplňky. Ideální jsou vonné svíčky, tematické dekorační polštářky, vánoční světýlka, dřevěné ozdoby, vánoční hvězda v květináči a další drobnosti.

Až s úklidem ložnice skončíte, uvidíte, že se z ní stane příjemné místo s novou atmosférou.

Zpět do obchodu