x

Přihlášení:

Registrace

Jak poznat kvalitní povlečení? Zaměřte se na přízi

Víte, že o tom, jak kvalitní je povlečení, rozhoduje především použitá příze a hustota vláken a ne gramáž látky? Vysvětlíme vám, proč tomu tak je.

Řada lidí si myslí, že kvalitu povlečení poznají podle gramáže látky, ale není tomu tak. Pokud si chcete pořídit opravdu kvalitní povlečení, musíte se orientovat podle toho, z jaké příze je povlečení vyrobeno.

Kvalitní bavlna = kvalitní příze

Pokud jde o bavlněné povlečení, o jeho kvalitě rozhoduje především odrůda bavlny, která je na jeho výrobu použita a její následné zpracování. Ve světě je pěstováno okolo 70 různých druhů bavlny, ale ve větším objemu se využívá jen několik málo druhů. K těm nejkvalitnějším patří vysokojakostní egyptská Mako bavlna, kterou využíváme i my pro výrobu luxusního povlečení Stella Ateliers.

Velkou roli v kvalitě příze hraje délka vláken (u Mako bavlny je to 30 až 34 mm) a jejich tloušťka. Právě díky kvalitním vláknům Mako bavlny je možné i přes nízkou gramáž povlečení zajistit vysokou hustotu tkaniny na cm2. Povlečení z Mako bavlny je díky tomu nejen velmi lehké, ale má také vysokou pevnost.

Až si budete vybírat luxusní ložní povlečení, vždy se tedy řiďte kvalitou příze a hustotou vláken. Někteří výrobci rádi uvádějí, že jejich povlečení má vysokou gramáž. Protože ale používají nekvalitní bavlněnou přízi z krátkých a silných vláken, které přispívají k vysoké gramáži, má toto povlečení nízkou hustotu vláken, tkanina se rychle třepí a může “prosvítat”. Také životnost povlečení z nekvalitní příze je nižší než u povlečení z Mako bavlny.

Jak poznat kvalitní povlečení? Zaměřte se na přízi Luxusní povlečení VICTOR Luxusní povlečení LEVIAN Luxusní povlečení ROSALINDA Luxusní povlečení OLINA Luxusní povlečení XAVIER

Další články: