x

Přihlášení:

Registrace

I barva ovlivňuje kvalitu spánku. Jakou zvolit do ložnice?

Psychologové se shodují na tom, že barvy do značné míry ovlivňují naše emoce. Dokáže vhodná volba barev zpříjemnit také spánek? Ano. Přinášíme vám inspiraci na výmalbu ložnice. Pojďte s námi objevit barvy, díky kterým se budete v ložnici cítit velmi uvolněně a příjemně.

Modrá barva

Skvělou volbou do ložnice je modrá barva, ideálně ve světlejších odstínech. Tato barva totiž uklidňuje a ze všech barev nejlépe připravuje tělo na spánek, protože navozuje klidový režim.

Žlutá barva

I žlutá barva má v ložnici své místo. Zářivá žlutá barva totiž navazuje pocit pohody a tepla. Když se budete probouzet ve žlutě vymalované ložnici, budete plni optimismu.

Oranžová barva

Velmi útulným dojmem působí hřejivá oranžová barva. Oranžová barva napomáhá trávení a pomáhá také uvolňovat svalstvo, takže se vám bude dobře usínat.

Zelená barva

Další barva, která má v ložnici své místo, je bezesporu zelená. Vhodná je především pro osoby s náročným povoláním, které si potřebují po dlouhém a náročném dni odpočinout. Zelená barva také působí proti náladovosti a podrážděnosti. V zeleně vymalované ložnici budete vstávat s úsměvem na rtech.

Červená barva

Červená působí velmi hřejivým dojmem, není však vhodná pro všechny, protože příliš výrazný odstín červené podporuje myšlenkové pochody. Na druhou stanu však podporuje v ložnici vášeň.

Bílá barva

Bílá barva je barvou nevinnosti, něžnosti a svěžesti. S touto neutrální barvou jednoznačně nic nezkazíte. Zkuste ji však doplnit o barevné doplňky, aby místnost nepůsobila studeným dojmem.

Jakým barvám se vyhnout?

V ložnici byste se měli vyhnout fialové a tmavě modré barvě. Proč? Tyto barvy podporují představivost a při pohledu na ně se vám tedy bude hůře usínat, vzhledem k tomu, že navozují rozběh mozkové činnosti. Spánku také neprospívá tmavě hnědá barva a šedá barva.

TIP: Zaměřte se i na barvu povlečení

Kvalitu spánku neovlivňuje jen barva výmalby, ale také volba povlečení. Volte povlečení nejen s ohledem na to, aby barevně ladilo s vaší ložnicí, ale aby také vynikalo svým materiálem. Skvělou volbou je luxusní bavlněné povlečení české značky Stella Ateliers, které se pyšní příjemným povrchem, dlouhou životností, skvělými termoregulačními vlastnostmi i barevnou stálostí.

Vpusťte do své ložnice barvy, které vám zajistí kvalitní spánek a nezapomeňte ani na příjemné povlečení pro sny jako v bavlnce.

Další články: