x

Přihlášení:

Registrace

Prozradíme vám, jak ovlivňuje barva povlečení náš spánek a náladu

Během dne pracuje naše vědomí a my zpracováváme vše co vidíme a slyšíme. Barvy, které nás obklopují mají vliv na to, jak se cítíme. S nástupem noci a spánku nastupuje naše podvědomí, které je ale ovlivněno tím, co jsme zažili během dne a v jakém prostředí usínáme. Proto dokážeme během spánku vnímat i to, v jakém povlečení spíme a jak na nás působí jeho barva. Pro klidný spánek je proto důležité zvolit jak příjemný materiál ložního prádla, tak bychom se měli soustředit na barvu povlečení.

S bílou zavládne pořádek

Perfektní čistota a také neutralita je obsažena v bílé barvě, a proto pokud si zvolíme bílé povlečení, dosáhneme dojmu pořádku a jasného řádu. Může na nás působit něžně a jemně nebo naopak sterilně a nepříjemně. Po bílém povlečení často sáhnou lidé uznávající dokonalost a ti, co mají v životě chuť dosáhnout vysokých cílů. Bílá je od ničeho neruší a mají tak prostor pro vlastní myšlenky.

Žlutá nabízí teplou náruč pro každého

Věděli jste, že pokud si postel zahalíte do žlutého ložního prádla, zvedne se pocitová teplota v místnosti až o 2 °C? To je příjemná zpráva hlavně pro ty, kterým je stále zima. Zkuste teplejší odstíny žluté připomínající sálavé slunce a uvidíte, že vám hned bude lépe. Žlutá se také hodí pro všechny, kteří jsou plni očekávání a nadějí.

Červená je plná energie a osobitosti

Najít červené povlečení v ložnici nejistých a submisivních jedinců by byl zázrak. Rudá barva je znakem života, elánu, síly, lásky a někdy může být až lehce agresivní, proto se hodí spíše do ložnic silných osobností, které se dokáží vyrovnat s touto výraznou barvou. Dokonce z ní mohou čerpat inspiraci a tvořivé myšlenky. Zejména pro mladé lidi je červená vhodná. Skvěle doplní jejich touhu po tom něco v životě dokázat a jít si za svým.

Něžná a naivní růžová

S růžovou barvou máme spojeny načančané princezny plné nevědomosti a zkreslených představ o světě mimo zámecké komnaty. Ani v reálném životě bychom nebyli daleko od pravdy s označením růžové barvy za poněkud naivní. Pokud jste snílci a kreslíte si stále vzdušné zámky, bude růžová přesně pro vás a v růžovém povlečení se budete cítit báječně. Přinese vám jistou dávku něžnosti a vřelosti. 

Fialová jen pro vyvolené

Ano, fialová barva není pro každého. Je to barva vyvolávající protichůdné emoce. Buď vás příjemně uklidní nebo ve vás probudí kreativitu a touhu něco tvořit. Pokud na vás působí spíše druhým způsobem, buďte si jisti, že s hlavou plnou nápadů určitě sladce neusnete. Fialová se do ložnice hodí spíše ve světlejších odstínech, tmavé fialové povlečení by na vás naopak mohlo působit až depresivně.

Zelená pro odpočinek těla i duše

Příroda je to, co nás uklidňuje a stejně tak na nás působí povlečení v zelených tónech. Nádech šumících lesů, vonící trávy a čerstvých květin na vás dýchne ze správně zvoleného zeleného povlečení. Raději si do ložnice pořiďte světlejší svěží odstíny, ty tmavé by mohly působit vlhce a nepříjemně. Uvidíte, jak se po probuzení v zelenkavých peřinách budete cítit svěže a odpočatě.

Modrá zklidní a odpoutá od tíživých myšlenek

Hledáte-li rovnováhu a klid, zvolte si do ložnice modré povlečení. Modrá nám připomíná nekonečné moře a oblohu, odvádí nás od nepříjemných myšlenek a navozuje pocity míru a souznění. Modrá barva se hodí do ložnic citlivých lidí a těch, kteří mají bohatý vnitřní život. Bude krásně korespondovat s jejich životní filozofií.

Hnědá nás drží při zemi

Máte toho moc, jste roztěkaní a hledáte nějaký pevný záchytný bod? Ulehněte do povlečení v hnědé barvě. Hnědá je symbolem uzemnění, stability a bezpečí vycházejícího z hnědých přírodních tónů. Protože nejde o nijak výraznou ani veselou barvu, bude pro vás postel s hnědým ložním prádlem bezpečnou základnou na konci dne.

Šedá jako symbol nudy

Kdepak, není to tak úplně pravda. Šedá barva sice je nezáživná a lehce nudná, ale její potenciál spočívá v nenápadnosti, s jakou dokonale doplní výrazné prvky ložnice. Ale pozor – šedé povlečení nás může dohnat k nicnedělání a lenosti, proto to s šedou barvou nepřehánějte. Ideální volbou je pro osoby s jistou dávkou rezervovanosti a vznešenosti, držící si odstup od lidí i od věcí.

Černá jako královna elegance

Stejně jako se dámy oblékají do rafinovaných černých šatů, pokud chtějí být elegantní a svůdné, tak i ložní prádlo v černé barvě může působit elegantně. Ale to pouze v případě, zvolíte-li vhodné doplňky v ložnici. Tajemná černá osloví spíše uzavřené lidi, kteří nepotřebují do světa vytrubovat své pocity nebo naopak ty, kteří nějakým způsobem vyjadřují protest a odlišný postoj.

Vyberte si barvu přesně pro vás

Už víte, jaká barva povlečení je ta pravá pro vaši ložnici? Podívejte se na naši nabídku, kde najdete všechny barvy pěkně pohromadě. Navíc veškeré luxusní povlečení vyrábíme jen z kvalitní egyptské Mako bavlny.

Luxusní ložní povlečení DARIO - modré Luxusní ložní povlečení GASTON - zelené Luxusní ložní povlečení REMO - hnědé Luxusní ložní povlečení TARUN - fiaalové Luxusní ložní povlečení TOMAS - černé Luxusní povlečení STELLA - bílé Luxusní povlečení TARA - šedé Luxusní povlečení TOULOUSE - žluté Povlečení JULIETTE - růžové Povlečení SORAYA - červené Luxusní povlečení MARSEILLE - Curt Bauer Luxusní povlečení MONTPELLIER - Curt Bauer

Další články: