x

Přihlášení:

Registrace

Francouzské povlečení – ložní prádlo atypických rozměrů

Při nákupu ložního prádla je většina lidí zvyklá automaticky vybírat klasické rozměry 140 x 200 cm. Tato velikost je určená jak pro dospělé, tak i pro starší děti a je nejčastěji objednávaným rozměrem v ČR. Kromě ní se ale můžeme setkat také s ložním prádlem větších rozměrů, kterému se říká francouzské povlečení. Jedná se o sadu povlečení, která je většinou tvořena ze tří částí – dva povlaky na polštáře a jeden na peřinu. Zatímco u povlečení na polštář je obvykle velikost 70 x 90 cm, u povlaků na přikrývku se jedná o rozměry 200 x 200 cm, 200 x 220 cm, 200 x 240 cm nebo 220 x 240 cm.

Pro koho je prodloužené francouzské povlečení vhodné?

Francouzské povlečení je specifické tím, že je primárně určeno pro páry, které spí pod jednou velkou přikrývkou (říká se jí francouzská deka). Ne každému tento styl ložního prádla vyhovuje, je to ale rozhodně zajímavá alternativa vůči klasickým peřinám. Francouzské ložní povlečení je ale vhodné i pro jednotlivce, kteří spí v posteli sami – díky svým širokým rozměrům umožňuje např. zachumlání do deky a v oblibě ho mají lidé, kteří se v posteli hodně převalují a potřebují hodně prostoru.

Materiály pro výrobu

Pro výrobu francouzského povlečení se používají různé druhy materiálů, stejně jako u toho běžného ale převažuje bavlna. Pokud chcete, aby Vaše nové povlečení dlouho vydrželo, bylo příjemné na dotek a dobře se Vám pod ním usínalo, doporučujeme vybírat pouze takové, které je vyrobeno z kvalitní egyptské bavlny v úpravách Jersey, damašek nebo satén. Obyčejné bavlněné nebo saténové povlečení, které koupíte v supermarketu nebo na tržnici je sice velmi levné, ale šetření se v tomto případě nevyplatí – pod levným a nekvalitním povlečením se Vám bude hůře usínat, vydrží mnohem kratší dobu a nebude tak příjemné na dotek.

Nejkvalitnější ložní prádlo se vyrábí z Mako bavlny, která prochází procesem mercerace. Díky tomu je povlečení pevnější, lesklejší a odolnější. A přesně takové naleznete v naší nabídce.

Výrobci a motivy

Sortiment naší nabídky představuje především francouzské ložní prádlo dvou světových značek – a to naší české značky Stella Ateliers a německé značky Curt Bauer. V nabídce naleznete i ložní prádlo německé značky Estella, ta ale bohužel francouzské povlečení v nabídce prozatím nemá. Co se týká motivů a vzorů, nabídka je velmi široká – vybrat si tak můžete z pestré palety barev a různých provedení, od klasického jednobarevného ložního prádla, přes pruhované, kárované, s květinami nebo jinými motivy. Nabídka se pravidelně obměňuje a vždy je doplněná o nejnovější kolekce, které se objevily na českém i evropském trhu.

Kde je možné francouzské povlečení objednat?

Francouzské povlečení v mnoha různých podobách, vždy ale ve 100% kvalitě, najdete právě zde na našich stránkách (stellaateliers.cz). Kromě povlečení jsou v nabídce také prostěradla, samotné polštáře a přikrývky, různé doplňky, plédy, přehozy a mnoho dalších produktů. Veškeré zboží si můžete zakoupit také v podnikové prodejně, která se nachází v Příbrami na adrese Anenská 348, případně v některé z partnerských prodejen, které naše zboží odebírají. Veškeré další informace jsou k dispozici na výše zmíněných webových stránkách, kde si můžete stáhnout i aktuální katalog povlečení pro tuto sezónu. Pokud máte zájem o francouzské povlečení, pokračujte pro vstup do nabídky kliknutím na odkaz níže >

> FRANCOUZSKÉ POVLEČENÍ <

Ukázka fracouzského povlečení:

Další články: